Zuivelhoeve Zwolle

Tapas

In onze Zuivelhoeve winkels verkopen we ook onmeunig lekkere tapas. Deze tapas bestaan uit de beste olijven, tapenades, worsten, salades en sausjes.

Onze olijven worden speciaal voor u geselecteerd. Olijven worden in het late najaar geoogst. Eerst wordt een kleed onder de boom gelegd, waarnaar de boom wordt geschud. Met een soort harkje worden de olijven van de takken losgemaakt. Het kleed wordt daarna samengevouwen en de olijven worden in een mand of krat geschud.

Olijven worden niet vers van de boom gegeten. Ze worden eerst een jaar lang in een zoutwaterbadje gelegd om de bittere smaak te verwijderen, het proces kan worden versneld door de schil in te kerven, waardoor het zout sneller door de vrucht wordt opgenomen. Olijven kunnen in allerlei gerechten verwerkt worden, in Griekenland veelal met wat feta. Verder eet men ze als onderdeel van salades, op pizza's en andere maaltijden. Bij onze winkels hebben ook onmeunig lekkere gemarineerde olijven, met knoflook, pesto of zoet.

De meeste mensen kennen het onderscheid tussen de groene en de donkere zwarte olijven. De groene olijven zijn eigenlijk de onrijpe vruchten. De zwarte zijn dan ook zachter en wat sterker van smaak. Bij Zuivelhoeve hebben we naast de traditionele groene gemarineerde olijf, ook de Italia mix(zwarte/groene olijven feta en paprika) en de Kalamata olijf in het assortiment.

Naast dat olijven worden gegeten bij de borrel als hapje of als garnering van een gerecht zijn olijven ook de basis van de tapenade. Tapenade wordt bereid uit olijven en kappertjes. Van oorsprong is het een Provençaals product. In onze Zuivelhoeve winkels hebben verschillende lekkere tapenades onder andere oude kaas tapenade, zontomaat tapenade, tonijn tapenade en bospaddenstoelen tapenade. Hierbij is de basis olijven en kappertjes aangevuld met oude kaas, zontomaten, tonijn of bospaddenstoelen.

De Zuivelhoeve winkels hebben op basis van eigen Twents recept verschillende lekker harde worsten zowel met als zonder kruidnagel. Daarnaast kunt u ook verschillende ambachtelijke Italiaanse worstjes vinden in onze winkels.

Onder deze verwennerij valt natuurlijk ook onze eigen Heks'n kaas. Deze onmeunig lekkere boer'n smeerdip met roomkaas en verse kruiden is in al onze winkels te verkijgen. Heerlijk voor bij de borrel of om mee te koken.


filiaal